Cheesecake Raffaello

de Miha in Torturi, 8 Ian 2011 | 12592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 750 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • ~50 g nuca de cocos
  • 2-3 linguri pline lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake Raffaello:

Blat:

Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Gurmanzii 1

13.01.2011, 23:12

adasev12 1

13.01.2011, 23:26

miha, ca de obicei, de nota 11! super bun si frumos arata! 5 cu amre drag!

Miha 1

14.01.2011, 08:57

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II