Cheesecakul fara coacere este preferatul meu, se pot folosi fructe proaspete si este delicios, racoritor si foarte usor de facut!
Blatul:
Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul detasabil) si se apasa cu degetele pana il nivelati complet. Se baga la cuptor 10 minute, la temperatura de 175 de grade C sau daca nu vreti sa-l coaceti, il puteti pune in frigider (astfel untul se va intari). Eu il prefer copt.
Crema:
Tot in robotul de bucatarie (sau un vas mai inalt unde veti bate cu mixerul) se pune crema de branza care a fost scoasa in prealabil din frigider si lasata la temperatura camerei pentru a se inmuia.
Se bate bine pana cand devine omogena si ca o crema, apoi se adauga zaharul pudra care se amesteca si el bine in compozitie apoi semintele de la pastaia de vanilie.
Gelatina se inmoaie in putina apa rece pentru cca 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi (sau la microunde cca 20 secunde) si se incorporeaza in crema de branza.
Frisca se bate tare si se amesteca in compozitie cu o paleta.
La final puneti fructele (zmeura de exemplu trebuie amestecata foarte usor cu o paleta ca sa nu se zdrobeasca) pe care le incorporati usor in crema si turnati-o in forma de tort, o nivelati frumos si ornati dupa bunul plac.
Peste fructe se pune o alta gelatina care se raceste bine inainte de a se pune pe deasupra, altfel riscati sa se amestece branza cu gelatina si sa devina opaca! Eu folosesc gelatina de fructe rosie sau chiar gelatina simpla un pic indulcita. Si ca sa evitati amestecul branzei cu gelatina, bagati tortul in frigider pentru cca 30 de minute apoi il scoateti si puneti gelatina de top racita.
Se baga la frigider cel putin 2 ore ca sa se inchege, iar cand se scoate din forma detasabila, trageti usor cu un cutit pe marginea tortului pentru a nu-l crapa (in general gelatina de deasupra se rupe daca nu folositi un cutit inainte)
Va urez mult succes! cheesecak-ul este un deliciu garantat!
1
se pot folosi atat fructe de padure cat si exotice
2
gelatina de deasupra este obligatoriu indulcita, se gaseste in comert cu diferite arome, se topeste in apa apoi se raceste in prealabil si se pune deasupra tortului care a fost bagat inainte in frigider pentru inchegare