Ciocolata se combina bine cu perele.Un dulce ciocolatos bun perfect in orice moment al zilei.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Amestecam faina,praful de copt si cacao. Ciocolata cu untul se topeste.Eu am folosit microundele. Se adauga ciocolata topita la galbenusuri. Adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.
Intre timp spalam perele le taiem in doua si scoatem cotoarele.Intr-o tigaie punem zaharul cu un pic de apa la caramelizat.adaugam perele. Lasam cateva minute,suntem atenti sa nu se arda zaharul.
Dupa cele cateva minute,transferam perele intr-o tava de tort cu fund detasabil,in care punem hartie de cuptor. Perele se aseaza cu partea taiata in sus. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam la galbenusuri.Se amesteca de jos in sus.Adaugam si esenta de rom.
Compozitia o varsam peste pere. Se pun la cuptor la 200° cam 40 minute.Se face proba scobitoarei. dupa timpul de coacere se scoate tortul se lasa la racit si se rastoarna pe platou.
Asa ca perele sa fie deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.
O pufosenie tare buna!!! :)