Sfarama biscuitii (manual sau cu robotul de bucatarie) pana devin ca un pesmet. Amesteca in ei 120 g de unt topit. Amesteca foarte bine. Daca untul s-a absorbit, dar au mai ramas biscuiti neinmuiati, mai poti adauga cate putin unt. Pune biscuitii in forma rotunda cu pereti detasabili si apasa-i bine cu ajutorul unei linguri, pana formeaza un blat.
Pune forma de tort la frigider.
Pune branza intr-un blender si las-o pana ce se face ca o crema.
Incalzeste smantana impreuna cu zaharul, la foc mic pana da un clocot. Ia smantana de pe foc si ai grija ca zaharul sa se fi dizolvat. Amesteca bine. Adauga ciocolata rupta bucati mici. LAsa putin, apoi amesteca bine cu lingura pentru ca ciocolata sa se omogenizeze. Daca mai raman bucati de ciocolata netopite, mai pune putin pe foc sa se incalzeasca crema. Amesteca bine.
Adauga gelatina si amesteca bine pana cand este incorporata total. Adauga branza si amesteca bine.
Pune crema de branza peste blatul de biscuiti si lasa la frigider pana a doua zi (sau pana se intareste foarte bine)
Inainte de servire, da cu lama ascutita a unui cutit de jur imprejur si scoate peretii detasabili.
1
am folosit o tava rotunda de 26 cm