Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Iun 2013 | 3972 vizualizari

 

O bunatate!!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita praf d copt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 200 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
  • 200 gr cirese amare
  • 1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare:

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.

Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.

Se scoate si se lasa la racit

SIropul:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.

Asamblare:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.

Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de cirese se pot folosi  capsuni, visine sau ce fructe doriti.

2

Glazura se poate inlocui cu o glazura cumparata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

roxana_simona 1

23.06.2013, 22:09

bun

diaconta 1

23.06.2013, 22:23

cred ca-i foarte bun

Dea_Dea 1

24.06.2013, 07:59

Multumesc dragilor !!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura dulce-acrisoara