By Ruxy....
O combinatie delicioasa intre branza proaspata, crema de vanilie si fructe...un desert racoritor de vara....
Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.
Preparam crema de vanilie:
Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa rece si apoi o amestecam cu ouale....turnam compozitia peste lapte si fierbem pana se ingroasa crema.. Dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu crema de branza si frisca si dam din nou la frigider.
Pregatim blatul:
Punem pe foc mic frisca intr-un ibric, apoi cand se infierbanta adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Nu fierbem.
Biscuitii maruntiti( pot fi facuti si pudra la blender, fiecare cum doreste) ii vom amesteca cu frisca si unt, pana obtinem blatul frumos legat.
Asezam inelul pe forma de tort si umplem cu blatul din biscuiti. Deasupra turnam jumatate din crema, apoi asezam zmeura si punem deasupra cu grija restul de crema.
Ornam cu felii de nectarine si coacaze.
Facem glazura, amestecand intr-un ibricel pliculetul de tort gelee cu sucul de portocala rece si doua linguri de zahar apoi aducem la foc si fierbem timp de 1 minut. Turnam usor peste fructe uniform incepand din mijloc.
Dam la rece cateva ore. Cu cat este mai rece, cu atat este mai delicios. Scoatem inelul si servim dupa dorinta.
Yamyyyyyyy!!!!