Ce poti face cu un kil de branza ? Cheeeeeeeeesecaaake. Si inca unul cremos si cu parfum de zmeura :).
Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pregatim branza. O punem intr-un bol si o mixam putin, adaugam apoi zaharul. Dupa ce se topeste zaharul adaugam ouale cu tot cu cele 2 galbenusuri + smantana si coaja de lamaie. Se poate adauga sirop de zmeura sau chiar fructe maruntite. Turnam compozitia peste blat si dam la cuptor, in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute , sau pana se intareste. Lasam sa se raceasca apoi.
Glazura. Dam prin blender sau pisam bine de tot capsunile si zmeura. Urmam instructiunile de pe plicul cu glazura (200 ml apa + praful acela + 2 lg. zahar -> clocot), lasam putin sa se raceasca apoi amestecam cu capsunile. Turnam rapid peste cheesecake si voila. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, preferabil pe noapte.
Sa aveti pooooftaa! :)