Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga oul si se mixeaza bine bine.
Separat amestecam faina cu migdalele macinate, un praf de sare, praful de copt si ciocolata taiata bucatele cu cutitul. Incorporam amestecul in crema de unt si omogenizam.
Compozitia va fi destul de moale si lipicioasa, dar dupa cateva ore (cu cat mai multe cu atat mai bine) de stat la frigider se va intari considerabil.
Rupem bucati din aluat, formam bilute si care le aplatizam usor cu mana si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unele de altele.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 10-15 minute, pana biscuitii incep sa se rumenesca usor deasupra. Se scot cu grija de pe hartia de copt si se pun pe un gratar la racit.
Cat sunt calzi sunt moi, dar dupa ce se racesc se intaresc si devin crocanti.