Tare buna prajitura, fix pe gustul meu asa acrisoara! Unde mai pui ca nici n-am deschis cuptorul ca sa o fac, deci e perfecta pentru vara!
Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, apoi se da la frigider.
Pentru crema de lamaie: intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana se topeste. Razuim coaja de la lamai si le stoarcem, apoi amestecam zeama cu amidonul, peste care turnam compozitia cu aoua si coaja razuita. Se fierbe crema pe aburi 5-10 minute pana devine consistenta ca o budinca. Se ia de pe aburi, se amesteca cu untul si se lasa la racit.
Se bate frisca spuma si cand e aproape gata se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Adaugam cate o lingura de branza, mixand incet pana o incorporam pe toata, apoi crema de lamaie si gelatina preparata asa cum scrie pe ambalaj.
Se toarna crema obtinuta peste blat si se da la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa preferinte, sau se serveste asa simplu.
Pofta buna!
1
la crema de lamaie puteti adauga si o pastaie de vanilie
2
eu am facut prajitura in tava de 26 cm diametru, asa am avut, dar puteti face in tava mai mica, va iesi mai inalta
3
puteti pastra 2 linguri din crema de lamaie pentru ornat deasupra