Primul meu cheescake... asa ca fiti ingaduitori! L-am facut dupa cum mi s-a parut mie ca va fi ok si a iesit...foarte bun! Yummy-yummy dupa spusele unor colegi (my husband's co-workers :P). L-am servit in miez de noapte alaturi de o canuta buna de cacao cu lapte... ce desfatare pentru mine.
Acum predeau stafeta albinutzei creatoare care va va da toate ingredientele necesare acestui desfat si dezmat din miez de noapte. Nu va mai spund decat ca minunata canuta ce se vede colea in poza, e dar din drag de la a mea minunata prietena, Anto. Lov 'u Anto!
Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze ca noi, muritorii de rand. Paranteza: mi-am facut o promisiune.....la anul Electrolux 'za rules! Am inchis paranteza.
Tapetati o forma rotunda, cu inel, cu o foaie de copt unsa bine cu unt. Ungeti cu unt si marginile tavitei. Apoi pisati bine piscoturile si biscuitii, pana obtineti o faina, dar nu foarte foarte fina. Topiti putintel untul, nu chiar de tot, la microunde ca se face mai rapid (asta daca nu va e frica de moarte tinara :P) si il amestecati bine cu faina de piscoturi si biscuitei. Amestecati bine bine si puneti compozitia astfel obtinuta in tava. Nivelati cu manuta si bagati la cuptor pentru maxim 15 minute.
Asaaa....eu am folosit branza de vaci (bio?!) - home made by albinutza din lapte proaspat de vacuta, prins cu cheag, lov 'u Brindusa pentru pont. Frecati bine branza de vaci cu zahar, pana obtineti o pasta. Cel mai bine e sa o blenduiti putintel. Zbateti cele doua oua, ca pentru un scrob, turnati esenta de rom si puneti-le peste branza si omogenizati.
Intr-o craticioara, puneti laptele pe foc impreuna cu cele doua linguri de amidon alimentar. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de fund (al oalei, sa vem putintica rusinica :P) si cand s-a ingrosat il dam la racit. Amestecati crema de lapte cu crema de branza, omogenizam si turnam totul in tava cu blatul copt pe jumatate. Dati totul la cuptor, la foc potrivit, de asta data, si lasati pana ce nu mai pluteste crema prin tava :)) adica pina se incheaga si devine frumos aurie.
Scoateti tava si lasam la racit. Serviti cand e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra.
Foarte bun! Parol!
Primul meu cheesecake si sunt foarte mandra de el.
P.S. Tocmai am pus la scurs in tifon niste lapte prins cu cheag, ...deci branzica...va fi vremea pentru un alt cheesecake.