Sambata este ziua mea si fiindca nu stiu cat timp am la dispozitie sa fiu prezenta aici sa sarbatorim, va ofer de astazi un desert delicios pe care sa-l savuram impreuna!
Am maruntit biscuitii in robot, i-am pus intr-un bol si am adaugat peste ei untul topit, nuca macinata si esenta de vanilie. Am amestecat bine.
Compozitia obtinuta am pus-o in cratita care a fost tapetata cu folie de plastic. Am presat-o cu o lingura astfel incat sa obtinem un blat din biscuiti uniform. Eu am pus compozitia intr-o cratita de 20 cm diametrul.
Am pus la frigider pentru 2-3 ore. Daca va grabiti o puteti lasa doar 1-2 ore.
Am batut frisca lichida cu zaharul. Am adaugat esenta de vanilie, zaharul vanilat si branza dulce. Amestecul trebuie sa fie omogen si pufos. Eu am folosit un mixer.
Am asezat crema de branza peste blatul de biscuiti, am pus din loc in loc bucati mici de ananas, am nivelat si am pus la frigider inca 2-3 ore.
Pentru servire, am scos cheesecake-ul din forma cu ajutorul foliei, apoi am decorat cu felii de ananas, nuca si buburuza vesela :).
Prajitura se taie in felii exact ca un tort. Umeziti bine cutitul inainte de a taia fiecare felie.
Este foarte usoara, aromata si mai ales delicioasa! Si ideala acum cand vine sezonul cald si nu vrem sa mai folosim cuptorul :)