Chec "zebra" cu pudra de roscove

de miki_a in Prajituri, 31 Mar 2015 | 14574 vizualizari

 

Dupa placinte, checul reprezinta una din cele mai dese prajituri preparate acasa si asta deoarece este usor de pregatit, se face dintr-o mare diversitate de ingrediente si se poate pastra proaspat timp indelungat.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 oua de marime medie;
  • 200 gr. zahar;
  • 500 gr. faina;
  • 500 ml. lapte;
  • 200 ml. ulei;
  • 2 lingurite rase cu bicarbonat de sodiu;
  • 2 lingurite praf de roscove;
  • un praf de sare;
  • esente dupa preferinta;
  • zeama de lamaie sau otet pentru stingerea bicarbonatului.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "zebra" cu pudra de roscove:

In vasul mixerului punem ouale cu zaharul si le batem pana se formeaza o crema. Incepem sa turnam treptat uleiul, esentele, laptele, apoi faina in ploaie amestecand usor, pentru a nu se pierde aerul din compozitie. Aluatul trebuie sa fie uniform, un pic mai dens decat smantana. La final adaugam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, amestecand sa ajunga in toata compozitia. 

Impartim compozitia in doua boluri. Intr-una din ele punem praful de roscove cernut si amestecam pana la omogenizare, in cealalta mai adaugam o lingura de faina. 

In tava de 20 pe 30 cm (unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt in cazul meu) incepem sa punem aluaturile alternativ (eu am folosit 2 linguri de aceeasi marime). Aluaturile se toarna in mijlocul tavii, mereu in acelasi loc.  

Coacem in cuptorul incalzit in prealabil 40-50 de minute sau pana trece testul scobitorii. 

Il putem servi simplu sau pudrat,dar intotdeuna racorit.

TIPS-URI

1

Ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.

2

Aluatul depinde si de calitatea, umiditatea si densitatea fainii. Trebuie sa aveti o rezerva de macar 100 de grame +.

3

Faina trebuie intotdeauna cernuta (chiar si de 3-4 ori), afanata. Nu o folositi tasata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "zebra" cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna reteta de chec pufos cu cacao, usoara si economica