Checul pufos cu cacao este ușor de făcut și foarte bun. Ingredientele se măsoară cu un pahar, nu este nevoie de o cană de măsurare sau de un cântar de bucătărie.
Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.
Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de copt şi esenţa de vanilie.
Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă trei sferturi din aluat. Aluatul rămas se amestecă cu cacao. După omogenizare, aluatul cu cacao se toarnă deasupra compoziţiei din tavă.
Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-35 de minute.
1
Se pot adăuga nuci, alune, stafide sau ce fructe uscate vă plac.
2
Se pot adăuga şi alte arome, precum esenţă de rom sau portocală.
3
Ingredientele se măsoară cu acelaşi pahar.
4
Checul se testează, pentru a vedea dacă este copt, cu o scobitoare.