Chec umed cu pere şi vişine

de diaconta in Dulciuri, 3 Aug 2013 | 5820 vizualizari

 

Mama a vrut chec în forma de guguluf,dar în sezonul asta nu se putea să fie fără fructe,iar cum la piaţă azi perele erau vedete,m-am gândit să le combin cu nişte vişine din acelea păstrate la borcan pentru prăjituri.Perele au sporit senzaţia de „umed” a checului,iar vişinele cu gustul lor dulce acrişor au dat un plus de savoare.A fost primul „dulce” făcut în cuptorul aragazului cel nou.Mă declar mulţumită având în vedere că l-am setat la nimereală neavând instrucţiuni.

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 5 oua(au fost mici, 4 daca sunt mai mari)
  • 230 g unt
  • 220 g zahar
  • 330 g faina
  • 100 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • O lingurita praf de copt
  • O lingurita bicarbonat
  • Sare
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 800 g pere + sirop din 100 g zahar ,4 linguri apa si zeama de lamâie
  • Un borcan500 gvişine pentru prajituri

Pentru glazura:

  • 200 g zahar pudra
  • Zeama de la o lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec umed cu pere şi vişine:

Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele le-am scurs de sirop. Intr-un bol am amestecat faina cu sarea,praful de copt si bicarbonatul. Ouale le-am mixat putin si am adaugat iaurtul. Untul l-am mixat cu zaharul pâna a devenit o crema pufoasa.

Am adaugat peste crema de unt în reprize alternative ouale si amestecul de faina.La final aromele,vanilia si coaja de lamâie. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de consistenta pentru a sustine fructele. Am uns cu unt si tapetat o forma de chec(rotunda în cazul meu),am pus o parte din compozitie apoi visine si pere scurse din sirop. Am pus restul compozitiei si perele si visinele ramase.Visinele mi-au cam ramas deasupra chiar dupa ce compozitia a crescut în cuptor.

Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade si am pus tava pentru 45 de minute. Este util sa faceti testul scobitorii,tava mea fiind cam adânca,se coace mai greu compozitia. Dupa acest timp,am oprit focul si am mai lasat checul în cuptor 10 minute.

L-am scos si când s-a mai racit l-am rasturnat pe un platou. Pentru glazura,am cernut zaharul pudra si am adaugat zeama de lamâie câte putin pâna am obtinut consitenta dorita. Am pus glazura deasupra checului si am lasat sa se întareasca.

Se poate adauga si putin albus de ou ca sa se întareasca mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec umed cu pere şi vişine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri