Chec pufos marmorat

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 14407 vizualizari

 

Este un chec foarte pufos,deloc innecacios,aromat si sper sa va placa si voua! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana zahar (250 g),
  • 1 cana faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lg ulei,
  • 1 lg cacao,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie/portocala,
  • miez de nuca
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos marmorat:

-se separa galbenusurile de albusuri

-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta

-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare

-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare

-se adauga si faina treptat si se amesteca cu un tel,cu miscari de jos in sus ,pana se incorporeaza 

-se adauga esenta de vanilie,coaja confiata de lamaie/portocala si optional amestec pudra vanilie+rom ce se gaseste la lidl

-se unge tava de chec cu ulei/unt/margarina si se tapeteaza cu faina

-jumatate din compozitie se amesteca cu 1 lg de cacao

-turnam in tava,cu aj a doua lg,alternativ,2 lg de compozitie alba,1 lg de compozitie maro,pornindu-se din mijloc,pt ca aluatul,pe masura ce tot adaugam,el se intinde si se uniformizeaza in tava.Astfel el va iesi tigrat.Lingurile nu se amesteca intre ele(una este pt compoz alba,si cealalta pt cea maro)

-luam o scobitoare si doar superficial ne jucam,realizand un mozaic

-punem mieji de nuca pe deasupra si bagam la cuptorul preincalzit 40'-60' (pana trece testul cu scobitoarea)

-scoatem tava,o lasam sa se raceasca 1'-2',iar apoi cu lama unui cutit,desprindem usor checul de tava,rasturnam si batem usor in tava ca sa se desprinda

-cand s-a mai racorit il putem taia si pudra optional(este suficient de dulce si de aromat,incat nu mai este necesara pudrarea)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert checul mofturosilor