Fursecuri cu nuca

de carmenvlad in Prajituri, 22 Mai 2011 | 41148 vizualizari

 

Modul de preparare al aluatului dau un gust si o savoare deosebita acestor fursecuri. Sunt aromate, usor crocante si ti se topesc in gura pur si simplu.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet margarina Unirea
  • 250 g zahar pudra
  • 8 galbenusuri
  • 1 pliculet praf de copt Dr. Oetcker
  • 1 pliculet amoniu Dr. Oetcker
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetcker
  • 400 g faina alba
  • 200 g nuca macinata sau taiata marunt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Se freaca spuma zaharul impreuna cu zaharul vanilat si  cu margarina. In faina cernuta se pune 1 pliculet praf de copt si un pliculet amoniu si apoi se adauga in untul frecat spuma. Apoi se pune unul cate unul galbenusurile (se pune un galbenus si se amesteca pana cand se incorporeaza, apoi se adauga urmatorul si s procedeaza la fel pana cand s-au terminat toate galbenusurile). Aluatul obtinut are consistenta unei creme omogene. Se fac cu mana bilute mici din aluat care se dau prin nuca taiata. Se pun intr-o tava de copt care a fost tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins mediu pentru 10-12 minute. Intre ele se lasa un spatiu deoarece cresc la copt. Se scot calde din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]