Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza usor, adauga apoi vanilia si uleiul in fir subtire. Nu uita de coaja de lamaie pentru o aroma proaspata!
Cam atat cu robotul, acum va trebui sa amesteci usor cu o spatula, ca sa nu se lase bezeaua
Muta amestecul intr-un castron mai mare, adauga miezul de nuca si la final pune
faina, putin cate putin si incorporeaza lejer. Nu este nevoie sa pui praf de copt, bezeaua va face toata treaba, iar checul va fi foarte pufos, vei vedea!Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si toarna compozitia, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute. Spre final, micsoreaza putin focul si lasa-l inca 10 minute. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
Scoate tava din cuptor si pune-l imediat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu uita sa scoti si hartia de copt, ca sa nu se formeze condens!
Taie-l in felii generoase si pune-le copilului in pachetelul de scoala, iti garantez ca va fi foarte fericit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.