Chec

de - Andreea - in Dulciuri, 6 Iun 2016 | 4714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 plic praf de copt
  • 170 gr unt
  • 170 gr zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri cu lapte
  • 2 linguri ornamente ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Intr-un bol punem zaharul impreuna cu untul (untul trebuie scos din timp din frigider pentru a fi moale) si mixam bine pana ce zaharul este topit si obtinem consistenta unei creme .

Adaugam apoi ouale intregi, laptele si mixam bine in continuare. 

Punem coaja rasa de la o lamaie, faina si praful de copt. Mixam bine toate ingredientele. 

Tapetam o tava pentru chec cu hartie de copt.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.

Presaram pe intreaga suprafata ornamentele de ciocolata.

Punem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade si lasam la copt circa 30 minute. Pentru a fi siguri ca checul este copt, facem testul cu scobitoarea. 

Cand checul este gata ,il lasam mai intai sa se racoreasca apoi il feliem dupa plac . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac copt