Pe cat de aspectos pe atat de bun.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
Oualele se separa.
Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din pliculetul de praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Apoi se adauga celelalte trei linguri de ulei si esenta de vanilie. Se omogenizeaza si se adauga treptat celelalte 3 linguri de faina si jumatatea ramasa de praf de copt.
Compozitia de albusuri se imparte in parti egale. In una dintre cele 2 parti se afauga cele 2 lingurite de ness si se omogenizeaza bine.
Intr-o tava de chec se aseaza cele 3 compozitii astfel: amestecul de galbenusuri se intinde pe toata suprafata tavii, apoi partea alba de albusuri se pune de-a lungul tavii dar numai in mijloc. La sfarsit se adauga partea "neagra" de albusuri, peste partea alba, tot numai in mijlocul tavii. Cu coada unei furculite se trage o "dunga" dintr-o parte in alta a tavii (pe lung) sa se intrepatrunda cele 3 amestecuri.
La sfarsit se presara nuca taiata grosier si se da la cuptorul preincins.
Se coace aprox 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Pofta buna!