Chec în trei culori cu ness si nuca

de AndrutzaP in Prajituri, 27 Mai 2016 | 5015 vizualizari

 

   Pe cat de aspectos pe atat de bun. 

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta rom
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite ness (sau cacao)
  • o mana nuci macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec în trei culori cu ness si nuca:

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

   Oualele se separa.

   Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din pliculetul de praf de copt.

    Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Apoi se adauga celelalte trei linguri de ulei si esenta de vanilie. Se omogenizeaza si se adauga treptat celelalte 3 linguri de faina si jumatatea ramasa de praf de copt.

   Compozitia de albusuri se imparte in  parti egale. In una dintre cele 2 parti se afauga cele 2 lingurite de ness si se omogenizeaza bine.

   Intr-o tava de chec se aseaza cele 3 compozitii astfel: amestecul de galbenusuri se intinde pe toata suprafata tavii, apoi partea alba de albusuri se pune de-a lungul tavii dar numai in mijloc. La sfarsit se adauga partea "neagra" de albusuri, peste partea alba, tot numai in mijlocul tavii. Cu coada unei furculite se trage o "dunga" dintr-o parte in alta a tavii (pe lung) sa se intrepatrunda cele 3 amestecuri.

   La sfarsit se presara nuca taiata grosier si se da la cuptorul preincins.

   Se coace aprox 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec în trei culori cu ness si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.06.2016, 11:01

Bun a fossttt!

AndrutzaP 1

05.06.2016, 11:02

Multumesc Cristinaaaa

Ancutsa 1

05.06.2016, 19:48

Arata foarte apetisant! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao (de post)