Mucenici moldovenesti

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 10 Mar 2010 | 6390 vizualizari

 

Va prezint mucenicii mei facuti la masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana (optional)
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja lamaie, zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • miere, nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Eu am pus toate ingredientele in masina mea de facut paine. Daca vreti puteti renunta la smantana si sa adaugati 250 ml lapte. Incercati sa folositi mai intai 550 gr faina si daca vi se pare prea moale aluatul sa mai adaugati. Aluatul trebuie sa fie putin tare ca sa-l puteti modela.

Eu am trisat si la partea cu modelatul pentru ca m-a ajutat sotul meu. Nu prea a fost el incantat de initiativa dar odata ce s-a apucat de modelat s-a dezlantuit artistul din el si a inceput sa-mi faca si mucenici impletiti.

Am asezat mucenicii in tava de la cuptor, i-am uns cu galbenus de ou si i-am copt pana s-au rumenit.
Eu nu am facut sirop, i-am uns cu multa miere si i-am presarat cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gaby