Chec cu pere si piersici (de post)

de Steffy in Prajituri, 7 Apr 2012 | 7116 vizualizari

 

Fiind zi de week-end si inainte de sarbatoarea Floriilor, m-am decis sa fac o prajitura de post, dar delicioasa in acelasi timp...chec cu pere si piersici.
Reteta este pentru un singur chec, insa eu am facut reteta dubla si a avut mare succes.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 portocale
  • o para
  • o piersica mare din compot
  • 1 praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
  • un zahar vanilinat
  • o lingura de cacao
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere si piersici (de post):

Amestecam bine zaharul cu uleiul, apoi adaugam sucul de la cele 2 portocale si zaharul vanilinat.

Separat faina se combina cu praful de copt, bicarbonat, un parf de sare si apa minerala. Se pune peste compozitia de mai sus.

Daca vi se pare compozitia prea tare, mai adaugati apa minerala sau suc de la compot (trebuie sa fie compozitia ca la chec).

Se tapeteaza o tava de chec cu faina dupa care punem 3/4 din compozitie, adaugam para si piersica taiate cubulete. Restul compozitiei il amestecam cu lingura de cacao. Se aseaza apoi in tava peste fructe.

Se tine la cuptor aproximativ 45 minute la foc mic. Daca trece testul scobitorii, checul este gata. Cand s-a racit il pudram cu zahar.

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice tip de fructe, chiar si dulceata, in functie de preferinte.

2

Puteti adauga de asemeni alune, nuci, stafide, nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere si piersici (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)