Un deliciu recomandat mai ales iubitorilor acestui gen de desert :)
Se prepara destul de simplu insa e bine de lasat minim 6 ore la rece astfel ca ideal este sa rezistam tentatiei :)
Intr-un ibric topim untul si in el topim ciocolata. Luam de pe foc vasul si amestecam bine.
Smantana se combina cu zaharul si vanilia, apoi ouale se pun pe rand amestecand bine dupa fiecare. Puteti sa faceti asta cu mixerul sau cu un tel (cum am procedat eu). Se adauga si faina si este gata compozitia.
Ungem o tava ( forma) 27 cm rotunda cu inel culinar si punem amestecul.
Ciocolata topita o vom turna cu ibricul in forma de spirala.
Deasupra urmei de ciocolata vom introduce un cutit pana jos si vom urmari forma de jur imprejur.
Coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute( testam partea alba cu scobitoarea, la suprafata este ferma. (partea de ciocolata se va intari la rece. Vom observa ca prajitura se va desface frumos in straturi.
Desfacem usor cu un cutit de pe margine si scoatem doar inelul culinar( numai cand se mai raceste).
Dam la rece peste noapte sa se intareasca ciocolata.
Numai acum putem muta prajitura din forma sau o putem lasa asa.