Cand vreau un desert usor de preparat, dar aromat si pufos, apelez la checuri. La fel am facut si de aceasta data. Rezultatul a fost delicios :).
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare.
Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie, alternand cu iaurtul.
La final mixam albusurile spuma si le adaugam peste compozitie, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si dam la cuptor la foc potrivit, pana cand trece testul scobitorii.
Lasam checul sa se raceasca putin apoi il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.
Il servim pudrat cu zahar sau facem o glazura din zahar pudra si suc de lamaie.