Aveam indoieli sa folosesc halvaua intr-un chec, dar mi-am schimbat parerea! Foarte gustos si usor de facut!
Intr-un bol punem uleiul, sucul de portocale si zaharul, amestecam apoi adaugam faina, praful de copt, migdalele si coaja rasa, amestecam bine pana se omogenizeaza si apoi adaugam si halvaua taiata cubulete mici (in contact cu caldura, halvaua se va topi, dar va pastra si mici bucatele asa ca vom simti si gustul mai profund) si amestecam usor cu o lingura.
Punem compozitia intr-o forma cu diametrul 20 cm, unsa in prealabil cu ulei si presarata putina faina, mai punem cca 100 gr halva taiata in cubulete deasupra si presaram putin zahar brun si punem la cuptorul preincalzit la 170 C ptr 30 minute, apoi coboram la 160 C pentru alte 30 minute.
Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi scoatem checul.
1
Daca nu doriti sa ungeti tava, puteti pune doar hartie de copt fara sa ungeti, se va desprinde chiar mai bine.
2
Eu nu am avut ulei de susan si am inlocuit cu ulei de arahide, a fost perfect.