Negresa cu prune si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 23 Sep 2013 | 4740 vizualizari

 

O prajitura atat de pufoasa ca se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 2 1/2 cani lapte
  • 1 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 1/2 cana ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 pahar otet
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg cacao
  • esenta de rom
  • 3 cani faina
  • 2 lgt. bicarbonat de sodiu
  • 10-12 prune

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu prune si ciocolata:

Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in bucatele mai mici. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se amesteca laptele, sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, otetul, esenta de rom si galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun prunele. Faina, cacaoa si bicarbonatul amestecate impreuna se adauga peste compozitia lichida si se amesteca bine cu telul pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Se coace pt aproximativ 40 minute (se face testul cu scobitoarea).

Ciocolata se rupe in bucati, se toarna cele 2 lg lapte si se pun la foc mic intr-o craticioara pana se topeste ciocolata. Se toarna peste prajitura, apoi se lasa la racit dupa care se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu prune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata si nuci