O reteta by Bucatarasele Veselele!
Spalam si curatam merele si gutuiul, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam zaharul peste ele, omogenizam si dam de-o parte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine.
Adaugam apoi uleiul si laptele.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt, si se adauga usor peste compozitia precedenta.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Impartim aluatul si fructele in 2 parti egale.
Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam aluatul.
Peste aluat punem usor, fara sa apasam fructele razalite, scurse putin de zeama.
Dupa ce am repartizat fructele, punem deasupra cate 2 linguri din zeama lasata de acestea.
Dam apoi tavile la cuptorul preincalzit si lasam 5 minute la foc mare, apoi le lasam sa se coaca la foc mic, pana cand checurile trec testul scobitorii.
Dupa ce s-au copt, cat sunt caldute, presaram deasupra putina scortisoara.
Sa aveti pofta!