Este un chec deosebit,a carui vedeta sunt afinele.Un chec fructat,aromat,moale si pufos.Este o reteta rapida si usoara.Il recomand cu caldura,in orice anotimp,atat cu fructe proaspete cat si congelate.
Untul,la temperatura camerei,se freaca cu zaharul si ouale.Se adauga coaja de portocale si esenta de vanilie si se amesteca in continuare.Se adauga laptele,alternand cu faina amestecata cu praful de copt si sarea.Va rezulta un aluat mai gros decat aluaturile obisnuite de chec.Nu e nici o problema,va creste frumos si va fi foarte pufos.
Se adauga afinele si se amesteca incet,sa nu se zdrobeasca.Se pune aluatul in tavi de chec tapetate cu hartie de copt si se da la cuptor.Pentru a vedea daca e gata,se face proba scobitorii.
Cand e gata, se scoate din cuptor.Se scot din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca.Se pudreaza cu zahar vanilat.