Desert placinta combinata cu dovleac si gutui

de Merisor in Prajituri, 2 Dec 2019 | 6479 vizualizari

 

Foarte bună această plăcintă, neașteptat de bine s-au combinat gutuile cu dovleacul, nu m-am așteptat să ne placă atât de mult!

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 500 g dovleac plăcintar, curățat
  • 500 g gutui curățate
  • puțină zeamă de lămâie
  • 1 lingură griș
  • 3-4 linguri zahăr( după gust)
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • În plus:
  • puțin ulei sau unt pentru uns tava
  • făină pentru tapetat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta combinata cu dovleac si gutui:

Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei.

Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt.

Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu oxideze prea rău.

Eu pun zeama de lămâie într-o sticluță cu pulverizator, înainte de a mă apuca de lucru, apoi, imediat le stropesc.

Amestecăm, într-un vas cu pereți dubli, dovleacul și gutuile și presărăm 3-4 linguri de zahăr.

Puneți zahăr după gust, noi preferăm deserturile mai puțin dulci.

Punem vasul cu ingredientele, amestecate bine, la foc mediu și amestecăm intens până se pătrund bucățile de dovleac și cele de gutui și se formează puțin sirop.

Adăugăm spre final și scorțișoara și lăsăm amestecul pentru umplutură la  temperat pentru 10-15 minute.

Nu trebuie să fie răcit definitiv, dar nici fierbinte să nu fie, înainte de a-l folosi.

Nu uităm să preîncălzim cuptorul pentru 12-15 minute, la 180 de grade.

Întindem aluatul foietaj pe folia cu care este acoperit și tăiem din el cam 1/3.

Partea de 2/3 din aluat o întindem la baza tăvii de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină.

Întindem compoziția de dovleac cu gutui peste foaia de aluat.

Foaia de aluat oprită o decupăm cu un decupator special, care formează un grilaj frumos.

Trasăm, practic, cu decupatorul, linii peste foaia de aluat, apoi tragem de marginile aluatului și rezultă acel frumos grilaj.

Transferăm grilajul peste  umplutură și avem grijă să introducem marginile pe sub umplutură, să nu se retragă în timpul coacerii.

Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute, până când grilajul de deasupra plăcintei cu dovleac și gutui este bine rumenit.

Lăsăm, apoi, plăcinta combinată cu dovleac și gutui să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.

O servim cu poftă alături de cei dragi, simplă, sau lângă un ceai aronat, o cafea sau o cană cu lapte.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta combinata cu dovleac si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oanapl 1

08.12.2019, 16:24

Ce bine arata!

Catalina L 1

08.12.2019, 18:46

buna combinatia si tare faina

RuxyRux 1

11.12.2019, 19:34

Minunata prajitura Merisor...am facut si eu combinatia cand a aparut dovleacul, cu mere si gutui, a iesit excelenta. Te pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca