Cu ocazia onomasticii tatalui meu am decis sa fac pentru prima data un astfel de aperitiv: un chec cu de toate se poate spune. Musafirii au fost incantati. Sper sa va placa si voua.
Taiem cubulete kaiserul, carnatii, sunca de pui si de porc. Se pun la prajit in 50 g unt.
Ceapa se taie marunt si se caleste in untul ramas de la carne.
Ciupercile curatate si taiate se calesc in restul de 50 unt.
Separat taiem ardeii si curatam maslinele. Dam cascavalul pe razatoare si patrunjelul il taiem marunt.
Ouale se separa, albusurile se bat spuma, apoi adaugam galbenusurile. Se adauga treptat smantana si uleiul pana se omogenizeaza.
Amestecam faina cu praful de copt si o punem peste compozitia de oua.
Toate ingredientele calite si cele taiate se adauga peste compozitia cu faina. Sare si piper nu punem foarte mult pentru ca se regasesc si in ingredientele folosite.
Pregatim 2 forme de chec tapetate cu faina. Punem compozitia in forme si deasupra fiecarui chec presaram cascavalul ras.
Punem in cuptorul incins in prealabil si tinem la foc mic aproximativ 50 minute.
Checurile sunt gata cand au trecut testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
1
Ingredientele sunt pentru 2 checuri.