Cartofi taranesti

de Irina in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 15060 vizualizari

 

Oda mancarurilor romanesti! :D Imi plac, ce sa fac? Or fi mai grele, dar trebuie sa recunoasteti ca sunt bune raaaaau! Si cu o muratura alaturi...refuza cineva? :))

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi potriviti fierti
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 8 felii de sunca
  • cateva bucatele de slana (optional)
  • boia de ardei dulce
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • marar verde proaspat tocat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. 

Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.

Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia pentru o culoare mai frumoasa. Amestec si las pe foc iute pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie. 

Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila. 

Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti