O reteta simpla de preaparat: Chec rece cu biscuiti si ciocolata
Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom.
Intindeti un strat din compozitie intr-o forma de chec unsa cu ulei.
Asezati un prim strat de biscuiti, turnati crema, apoi inca un strat de biscuiti, din noua crema, biscuiti, iar la final crema. lasati la frigider pina se intareste, cel mai bine peste noapte.
Pentru crocant caramelizati aharul si amestecati nucile intregi. Intindeti compozitia pe un blat si lasati la racit.
Dupa ce s-a racit tocati marunt compoizitie, tocati si nucile si amestecati.
Dupa ce checul s-a racit, portionati si inveliti-l in crocant.