Va prezint o reteta pe cat de simpla pe atat de aromata , perfecta pentru zilele de iarna ce urmeaza. Daca doriti sa o faceti in varianta de post adaugati supa de legume si cascaval vegetal , cred ca este la fel de buna .
Preparare : se curata si toaca marunt morcovul, ceapa, ardeiul si telina verde. Intr-o caserola se pune putin ulei de masline si se adauga legumele si sare de mare . Se lasa se se inmoaie pret de cateva minute la foc mic si apoi se adauga fondul/supa de pui si usturoiul tocat fin. Se lasa sa clocoteasca la foc mic pret de cateva minute dupa care se adauga mazarea verde si fasolea boabe. Dupa 2 minute se stinge focul, se finalizeaza asezonarea cu sare si piper dupa gust, se adauga busuiocul tocat fin ( eu l-am mixat cu putin ulei de masline si il conserv asa la rece ) .
Se serveste fierbinte cu putin cascaval ras si eventual crutoane. Se face extrem de repede si este o supa lejera si aromata . Va doresc pofta buna !