Mi-am propus ca in acest an sa pun castravetii la conservat in mai multe moduri pentru a face diferenta . Concluziile le voi trage doar dupa ce voi gusta din fiecare .O reteta simpla de tot dupa care puneau bunicile noastre castravetii pe iarna .
Castravetii se spala bine.
Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .
Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .
Opariti castravetii in saramura fierbinte si lasati sa se odihneasca cateva ore .
Scurgeti saramura si repetati operatiunea de oparire cu saramura proaspata .
Curatati hreanul si morcovul ,taiatile fasii/ rondele . Spalti legumele , ardeiul iute si cimbrul .Feliati ardeiul iute .
Claditi in borcane curate castravetii scursi de lichid , printre ei punand , hrean , morcovi , ardei iute si cimbru .
Adugati saramura calda [ aceiasi formula de 1 lingura sare la litrul de apa ].
Infiletati puternic capacele sterilizate prin fierbere .
1
Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .