Pofta de muraturi?? Nimic mai simplu .. Niste castraveti proaspeti, condimente, saramura si castravetii sunt gata. Chiar daca ii preferi vara sau iarna sunt la fel de gustosi in orice anotimp! Eu una as manca incontinuu ...
Spalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece.
Spalati verdeturile si curatati usturoiul.
Spalati cu apa rece castravetii.
Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare mare.
Formati un "pat" din cateva tulpini de marar si telina la fundul borcanului.
Stivuiti castravetii cat mai apropiati unul de celalalt in borcan (de preferat in picioare - incap mai multi).
Puneti tulpini de marar si telina printre castraveti.
Adaugati foile de dafin, usturoiul, boabele de piper si de mustar.
Mai adaugati pe deasupra castravetilor 3-4 fire de marar (cat sa acopere castravetii).
Cand apa da in clocot, turnati-o peste castraveti.
Inchideti borcanul etans cu capac (sau puneti folie si legati cu sfoara).
Depozitati borcanul in camara pentru cel putin o saptamana si apoi bucurati-va de castravetii dumneavoastra murati.
Pofta buna!!
1
Daca doriti sa grabiti procesul de murare lasati borcanul intr-un loc cu soare (se vor mura in 3-4 zile).
2
Nu va speriati!! Zeama din borcan se va tulbura in mod natural in timpul procesului de murare.
3
Dupa 2-3 zile scoateti firele de marar de deasupra castravetilor (sa nu se amarasca castravetii).
4
Cand zeama incepe sa fermenteze este semn ca muraturile sunt gata si trebuiesc bagate la frigider.