Caș de oaie marinat în stil mediteranean

de Rita Ilies in Conserve, 31 Mar 2015 | 6362 vizualizari

 

Prea multe detalii nu cunosc despre acest preparat, știu doar că este o rețetă grecească și că este foarte sănătoasă. Altminteri, mâncarea mediteraneană este recunoscută ca fiind cea mai sănătoasă din Europa. :)

Acum să vă spun despre rețetă:

Așa cum se-ntâmplă de obicei, Dăniloiu îmi aduce o grămadă de bunătăți când se întoarce din Șomcuta, iar de data asta mi-a venit cu o bucată zdravănă de caș de oaie cu care nu știam ce să fac, să-l conserv mai bine. :)) Am întrebat în stânga-dreapta, mi-am făcut stocul ingredientelor, și-am hotărât: marinez cașul.

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 500 g caș de oaie ( sau orice altă brânză care nu se sfarmă )
  • 3 ardei iuți mici
  • 9 frunze de mentă proaspătă
  • 9 frunze de busuioc proaspăt
  • piper roșu măcinat
  • 3-4 căței de usturoi ( preferabil usturoi românesc )
  • aproximativ 600 ml ulei de măsline ( neapărat extra virgin )
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caș de oaie marinat în stil mediteranean:

Am pregătit 3 borcane, am tăiat cașul și usturoiul curățat în cuburi potrivite, apoi am spălat și am uscat frunzele de mentă și busuioc. 

Rând pe rând am așezat toate ingredientele în borcane, apoi le-am acoperit cu uleiul de măsline. 

După ce am închis borcanele, le-am pus la frigider unde le voi păstra preț de 24 de ore; apoi, le mut pe raftul din cămară și aștept prima ocazie pentru a pregăti o savuroasă salată cu brânză marinată. :)

Această brânză poate fi folosită cu succes și pentru pregătirea rapidă a unor bruschete atunci când avem musafiri. O putem folosi și la paste sau așa cum am mai spus, la salate. Din uleiul de măsline rămas, putem obține o vinegretă excelentă dacă-l amestecăm bine cu zeamă de lămâie și un strop de sare de Himalaya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caș de oaie marinat în stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente