O reteta gustoasa potrivita in orice situatie!
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert, in coaja, pentru 40-50 de minute (cartofii alesi trebuie sa fie cat mai mari pentru a ii putea umple)
Intre timp, spalam si curatam legumele. Le tocam sau le taiem felii si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devin translucide adaugam o lingura de faina pentru a le "lega", amestecam bine si le mai lasam pe foc pentru 2-3 minute.
Dupa ce am luat cartofii de pe foc ii lasam sa se raceasca timp de 10 minute, dupa care ii taiem in doua (pe lung sau pe lat) si cu o lingurita le scoatem miezul avand grija sa nu le sfaramam peretii (marginile).Ii asezam apoi intr-o tava unsa cu ulei (sau intr-un vas termorezistent) si ii umplem cu legumele calite.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si ii punem la cuptor pentru 30 de minute.
Dupa cele 40 de minute, scoatem folia de aluminiu si turnam peste cartofii umpluti un sos facut din bulion/suc de rosii, chili, tarhon, oregano si rozmarin.
Ii lasam la cuptor pana cand cartofii sunt patrunsi.
Pofta buna!
1
ingredientele folosite sunt optionale si pot fi inlocuite sau se pot adauga altele dupa preferinte