Cartofi noi la cuptor

de ela in Mancaruri de legume, 17 Iun 2012 | 23320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg cartofi noi
  • 150gr telemea de vaca rasa
  • 50gr cascaval ras
  • 6oua
  • 50gr unt
  • 500ml lapte
  • branzica de la delaco
  • patrunjel tocat
  • 1lingurita chimen
  • marar tocat - o lingurita
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • unt pentru tapetat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie putin.Ii lasam sa se racoreasca putin,apoi ii taiem felii mai groase.

Ungem un vas termorezistent cu unt(eu am folosit un vas de lut si prepararea a durat 2ore si jumatate,dar intr-un vas normal,dureaza mult mai putin).Punem cartofii in straturi in vas.

Batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam laptele,chimenul,vegeta,mararul si patrunjelul si omogenizam bine.Turnam amestecul peste cartofi si punem deasupra unt taiat cubulete.Dam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca,apoi adaugam cascavalul si cubuletele de branzica si dam la cuptor pana este rumenit frumos deasupra.Scoatem si presaram desupra telemea,din abundenta.Servim cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe de dovlecel cu cremǎ de brânză