Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2014 | 4363 vizualizari

 

Un preparat simplu si rapid insa care este perfect pentru pranz sau de ce nu...pentru o cina usoara alaturi de o friptura la grill.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150-200 gr branza tip caciotta
  • sare
  • piper
  • 1\2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel:

Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat de cartofi .Presaram sare si piper dupa gust.

Branza o dam prin razatoarea cu ochiuri mari si o asezam peste cartofi.

Incheiem cu un strat de patrunjel verde ,spalat si tocat fin.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade ( pana ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit frumos la suprafata).

Se servesc calzi alaturi de o friptra sau salata.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui caciotta cu telemea,cascaval,cas....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]