Clatite brasovene

de Julie in Aperitive / Garnituri, 8 Noi 2010 | 49063 vizualizari

 

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume ne aduce Radu Anton Roman minunata reteta de clatite brasovene. O mixtura saseasco-romaneasca, o mancare foarte speciala, gustoasa si " temeinica" .

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua,
  • 500 ml lapte,
  • sare,
  • 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
  • Coaja:
  • 3 oua,
  • 200 g pesmet
  • Umplutura:
  • 500 g carne de pui,
  • 500 g ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • 2 oua,
  • 1 lingura faina,
  • 1 pahar lapte,
  • 2 linguri ulei(untura) ,
  • sare,
  • piper,
  • paprica,
  • cimbru uscat- dupa chef
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite brasovene:

Umplutura:

Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;)   Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.

Clatitele:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.

Umplerea:

Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei"  .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri"  , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite brasovene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (29)

feliciacristea46 1

29.01.2013, 16:08

mi se pare indigest sa le mai prajesti odata dupa ce au fost umplute ! in rest, sunt bune.

aurelia71 1

29.01.2013, 16:24

babi5 1

24.08.2013, 20:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene