Cartofi in straturi cu carne si branza feta

de AnyCostescu in Porc, 5 Aug 2014 | 3893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 1 ardel gras
  • 1 tija telina
  • 100 g bulion de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • usturoi
  • ulei
  • piper
  • sare
  • patrunjel
  • 250 g branza feta
  • unt pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu carne si branza feta:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit.

Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul.

Dupa ce carnea isi schimba culoarea iar vinul e evaporat aproape complet , punem bulionul, usturoi pisat, piper si sare dupa gust si mai lasam la foc mic vreo 10 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand:)

la sfarsit adaugam patrunjel tocat.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem feliute.

Ungem un vas yena cu unt si punem un rand de cartofi, un rand de feta,un rand de carne,  si continuam la fel cu urmatorul rand, astfel incat ultimul rand sa fie de branza feta.

Introducem vasul in cuptorul incins pentru circa 30 minute.

Noi am servit cu muraturi , dar merge foarte bine si cu sosuri sau salate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu carne si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc su sos de ceapa caramelizata