Cartofi frantuzesti cu jambon

de corina241 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2011 | 8934 vizualizari

 

Jambonul face parte din seria preparatelor de craciun facute in casa.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 2 oua
  • 200g cascaval
  • 100 g smantana
  • 200 ml lapte
  • jambon feliat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu jambon:

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele.

Intr-un castran amestecam cascavalul dat pe razatoare,ouale batute cu putina sare,laptele si smantana.Se formeaza o compozitiz cremoasa.

Pregatim un vas de yena,il ungem cu putin unt si punem rondelele de cartofi intr-un singur strat.Urmatorul strat va fi compozitia de cascaval, smantana si oua.Presaram feliile de jambon,apoi stratul urmator va fi de cartofi si incheiem cu un strat subtire din compozitia cremoasa.

Acoperim vasul si-l dam la cuptor pana cand se formeaza o crusta deasupra (foto 6).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu jambon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive crochete din cartofi şi branza telemea