Cartofi frantuzesti

de dakris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 20164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g branza telemea
  • 1 cutie branza cu smantana fagaras (Monor)
  • 50 g cascaval (eventual afumat)
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • unt pt ungerea vasului
  • optional: oua fierte, kaizer, sunca etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.

Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la musaca), un strat de compozitie si tot asa pana la final.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Eu i-am servit cu snitele de pui.

TIPS-URI

1

Se pot adauga printre feliile de cartofi: oua fierte tari (taiate tot felii), bucatele de kaizer ori sunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti