Aceasta placinta o mancam de cand eram foarte mica.Imi amintesc ca o facea bunica mea si ii spunea "VARZAR".Nu stiu de ce avea acest nume deoarece placinta nu contine varza.Atunci nu ma omoram dupa placinta,ma miram cum pot manca parintii mei atatea buruieni si sa le mai si placa.
Ieri am fost la mama si o avea deja scoasa din cuptor,inca fierbinte.
Am fost foarte impresionata de gustul delicios al placintei.
Cand am ajuns acasa am facut si eu doua tavi.
Imi pare rau nu mai am nici o firmitura,s-a mancat toata.Dar va recomand reteta tuturor celor care iubiti "buruienile".
La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit.
Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine toate ingredientele.Am uns doua tavi cu ulei de masline si am pus aluatul dospit dupa ce l-am impartit.
Am impartit umplutura si am pus-o in tavi peste aluatul dospit.
Se lasa inca 10 minute sa creasca si se da la cuptor la foc mediu.
Se serveste calda,simpla sau cu smantana.
Este foarte buna si rece.