Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

de MIUTA in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2011 | 11079 vizualizari

 

Aceasta placinta o mancam de cand eram foarte mica.Imi amintesc ca o facea bunica mea si ii spunea "VARZAR".Nu stiu de ce avea acest nume deoarece placinta nu contine varza.Atunci nu ma omoram dupa placinta,ma miram cum pot manca parintii mei atatea buruieni si sa le mai si placa.
Ieri am fost la mama si o avea deja scoasa din cuptor,inca fierbinte.
Am fost foarte impresionata de gustul delicios al placintei.
Cand am ajuns acasa am facut si eu doua tavi.
Imi pare rau nu mai am nici o firmitura,s-a mancat toata.Dar va recomand reteta tuturor celor care iubiti "buruienile".

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • un cub drojdie
  • o lingurita zahar
  • putina sare
  • 300 g faina
  • apa calduta
  • 2 linguri ulei
  • UMPLUTURA
  • un kg cas de oaie
  • 2 legaturi marar
  • 4 legaturi cozi de ceapa
  • 4 oua
  • sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde:

La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit.

Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine toate ingredientele.Am uns doua tavi cu ulei de masline si am pus aluatul dospit dupa ce l-am impartit.

Am impartit umplutura si am pus-o in tavi peste aluatul dospit.

Se lasa inca 10 minute sa creasca si se da la cuptor la foc mediu.

Se serveste calda,simpla sau cu smantana.

Este foarte buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

05.06.2011, 14:43

Ce dor mi-a fost de tine Onesta!!
Si eu m-am copt de cald mai ales ca am facut si racitura .Deci nu prea am avut minte

kamy 1

05.06.2011, 19:40

place tare

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:27

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosti