Cartofi dulci

de bahna_violeta in Mancaruri de post, 15 Noi 2012 | 5031 vizualizari

 

Nu stiu daca ati auzit de preparatul asta sau daca ati mancat vreodata,eu scriu reteta de la bunica, ea ne facea mereu acest dulce in copilarie. Ne placea la nebunie sa mancam cartofii acestia dulci, era unul din dulcele preferat al copilariei mele, bunica ii zicea:"mamaliguta dulce". Chiar si acum mai mancam acest preparat si ne amintim cu drag de vremurile in care eram copii,de vremurile in care ne jucam,alergam si mama ne striga la masa...sper sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 3 cepe
  • 2 lg faina
  • 2 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci:

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu un varf de sare. Dupa ce a fiert, zdrobim cartofii ca pt pireu, punem 2 lg de faina si lasam pe foc sa mai fiarba pireul. Taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Punem pirelul in farfurie, punem ceapa prajita si zaharul peste.

Stiu ca poate parea cam ciudat acest preparat dar va garantez ca este delicios:x....si de fiecare data ne aduce aminte de vremurile copilariei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

15.11.2012, 20:19

mamaieelena 1

15.11.2012, 20:32

cartofii nu par a fi zdrobiti ca pentru piure dar trebuie incercat

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:38

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu chimen la cuptor