Cartofi Duchesse

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 6720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi decojiti
  • 150 g unt nesarat (82 % grasime)
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • ........
  • apa pentru fiert cartofii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.

2. Preincalzim cuptorul la 200°C.

3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.

4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.

5. Pregatim o tava tapetata cu hartie de pergament, punem compozitia intr-un poche si formam "bezele".

6. Introducem in cuptor timp de 8-10 min.

 Am facut aceasta garnitura cu mozzarella (80 g) la 400 g cartofi si am lasat in cuptor 15-20 min. Pot sa spun ca sunt mult mai gustosi decat in varianta simpla.

TIPS-URI

1

In fotografii sunt cei cu mozzarella. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (22)

Rocsi 1

09.04.2013, 13:40

De cand vreau sa pun reteta in practica, dar am timp

Lau 1

09.04.2013, 13:41

fain

MonaMimi 1

09.04.2013, 17:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci