Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2012 | 4119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g cârnaţi
  • 100 g şuncă
  • sare, piper, delikat
  • puţină brânză 
  • 100 ml lapte
  • puţină boia 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor:

Se curăţă cartofii şi se taie rondele, şunca se feliază, iar cârnaţul se taie şi el rondele.

Ungem o tavă cu puţină untură, aranjăm un strat de cartofi, şi peste ei un strat de şuncă şi cârnaţ, condimentăm, presărăm puţină brânză,şi repetăm operaţiunea.

Când terminăm de aranjat totul, turnăm laptele peste cartofi, condimentăm din nou şi la final presărăm puţină boia.

Dăm tava la cuptor circa 50 de minute, la temperatură medie. Când este aproape gata, scoatem tava şi amestecăm încet ingredientele, pentru a nu le zdrobi, apoi o introducem din nou la cutor.

Servim mâncarea calduţă, cu murături de care pofteşte fiecare.

TIPS-URI

1

Strabunica spunea că mâncarea gătită cu untură este mai fragedă şi mai bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu şuncă şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor