Cartofi cu smantana si usturoi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2010 | 9547 vizualizari

 

Este o garnitura excelenta pentru un gratar sau snitel. Aceasta este foarte usor de facut si nu necesita sa stai langa aragaz pana se face.

 

INGREDIENTE

  • cartofi,
  • smantana,
  • usturoi,
  • marar,
  • sare,
  • piper,
  • vin alb – 2 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si usturoi:

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert (facem proba cu furculita sa vedem daca sunt fierti), ii decojim, ii taiem felii si ii punem intr-un vas termorezistent. Intre timp pisam usturoiul, il frecam cu sare si putin ulei, punem putin vin alb peste el si apoi il amestecam cu smantana. Turnam acest amestec peste cartofi si dam la cuptor la 200°C pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu trec cantitatile pentru ca aici punem totul in functie de gusturi: mai multa smantana, sau mai putin usturoi, totul ramane pur si simplu la alegerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca rest, restul e istorie