Cartofi copti si umpluti ca de la fast-food, doar ca mai sanatosi

de FlaviaD in Cook and smile, 21 Sep 2013 | 17340 vizualizari

 

Va amintiti cartofi aceia copti si umpluti care se vand pe la diferite fast-food-uri la preturi exorbitante? Eu am dorit sa fac acesti cartofi la mine acasa si sa ma bucur de ei alaturi de familia mea fara a plati un pret mult prea piperat pentru produsul in sine si totodata avand si siguranta ca i-am gatit corespunzator si ca nu introducem in organism aditivi si alimente nocive. Sunt foarte usor de facut si ne lasa mana libera sa fim cat de creativi dorim fiecare :)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • cascaval
  • ulei pentru uns
  • sunca afumata de curcan
  • 4 lingurite de smantana groasa
  • condimente (cimbru, busuioc, piper alb, chilli, sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti si umpluti ca de la fast-food, doar ca mai sanatosi:

Ca sa facem cartofi umpluti o sa avem nevoie de niste cartofi destul de mari.

Am spalat bine pe coaja sub un jet de apa, apoi am pregatit doua tavi de cozonac pe care le-am uns cu ulei. 

Inainte de a aseza cartofii in tavi, i-am uns si pe ei bine de tot cu ulei si am dat cele doua tavi la cuptor pentru o ora, la foc mic. 

 In acest timp ne putem pregati compozitia pentru umplutura. Eu am ales sa umplu cartofii mei copti cu dovlecel, ardei capia care imi place foarte mult si sunca de curcan afumata. Am taiat dovlecelul felii subtiri si apoi cubulete, ardeiul capia l-am taiat fasii subtiri si apoi cubulete, iar cu sunculita afumata de curcan am procedat la fel.

Dupa ce cartofii s-au rumenit bine pe toate partile, am scos cele doua tavi si am lasat totul la racit cam un sfert de ora. Apoi cu un cutit si folosindu-ma de o furculita am decupat in suprafata fiecarui cartof o fasie in forma oblica, de aproximativ 2 cm in diametru. Cu lingura am scos apoi partea pe care o decupasem si am scobit cartofii in interior atat cat am considerat de mult. Indicat este sa nu scobiti prea mult ca sa nu rupeti coaja si sa va mai ramana si cartof de mancat.

Ca sa umplu cartofii copti am asezat umplutura pe straturi astfel: intai am asezat un strat de sunculita de curcan, apoi unul de dovlecel peste care am presarat condimente, urmatorul strat a fost de ardei capia si inca unul de sunculita. Deasupra, ca un fel de dop, am asezat niste felii de cascaval afumat si am mai dat totul la cuptor aproximativ 15 minute. Ne uitam cand se topeste cascavalul ca sa stim cand sunt gata.

 Cand s-a topit cascavalul, am scos tavile de la cuptor. Vom observa ca umplutura se va lasa putin in interior si va lasa o mica adancitura in cartof. In aceasta adancitura am asezat cate doua lingurite de smantana foarte groasa, iar pe deasupra am presarat patrunjel proaspat taiat fin

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti si umpluti ca de la fast-food, doar ca mai sanatosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă