Este adevarat ca pun reteta cam tarziu dar cum niciodata nu e prea tarziu pentru ceva bun,savuros si gustos.Sper sa va placa ca si noua ne-a placut foarte mult .
Carnea spalata si tocata la masina de tocat carne dar pe o sita mai mare se amesteca mai intai cu sare ca sa se amestece bine carnea cu grasimea si apoi se pun toate condimentele, doar usturoiul se pune la sfarsit pentru ca atunci se potriveste sarea deoarece in timp ce se framanta carnea se mai toarna si zeama de oase ca sa dea o consistenta mai moale a carnii pentru a trece mai usor prin tulumba si matele de carnati.
Deci la sfarsit se pune usturoiul tocat ca pentru mujdei si se amesteca.
Intre timp matele se spala cu apa calda ca sa se inmoaie si se vor lasa in apa cu putin ulei se sufla cu gura pe fiecare mat si se baga pe tulumba care se aplica la masina de tocat (sper ca procedeul este cunoscut) Se formeaza carnatii si la final se vor pune la uscat intr-un loc racoros si uscat 3-4 zile apoi se depoziteaza in congelator, consumandu-se atunci cand ai pofta.
MMMM si ce pofta ca buni au mai fost....mai ales pe gratar un deliciu.
1
Trebuie sa recunosc: nu am pregatit singura carnatii deoarece este un proces destul de anevoios de facut si nu se poate face decat de doua persoane.