Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)

de papabundetot in Mezel de casa, 19 Oct 2014 | 5948 vizualizari

 

Am fost provocata de un prieten sa creez o varianta proprie de carnati de curcan si desi nu am facut niciodata carnati am acceptat provocarea si …am trecut la treaba.Am creat 2 arome diferite care m-am gandit ca v-ar fi de folos mai ales ca nu mai este atat de mult pana la Craciun,cand pe langa traditionalii carnati de porc puteti incerca si aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2,5 kg carne curcan
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr seminte fenicul
  • sare,piper
  • 20 gr paprika afumata picanta
  • 25 gr chimen macinat
  • 15 gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • mate pentru carnati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :):

Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si in cealalta parte am adaugat paprika iute afumata,chimen macinat, sare si piper..

Am umplut matele cu carnati,din ambele variante,apoi i-am lasat putin sa se usuce. Carnatii cu fenicul i-am fiert in 500  ml bere neagra,iar cei cu paprika iute afumata,urmeaza a fi prajiti.

Merita sa incercati si voi pentru ca ambele variante au iesit foarte aromate si gustoase,si mai ales stim ce contin fata de carnatii cumparati din comert 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa