Am fost provocata de un prieten sa creez o varianta proprie de carnati de curcan si desi nu am facut niciodata carnati am acceptat provocarea si …am trecut la treaba.Am creat 2 arome diferite care m-am gandit ca v-ar fi de folos mai ales ca nu mai este atat de mult pana la Craciun,cand pe langa traditionalii carnati de porc puteti incerca si aceasta varianta.
Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si in cealalta parte am adaugat paprika iute afumata,chimen macinat, sare si piper..
Am umplut matele cu carnati,din ambele variante,apoi i-am lasat putin sa se usuce. Carnatii cu fenicul i-am fiert in 500 ml bere neagra,iar cei cu paprika iute afumata,urmeaza a fi prajiti.
Merita sa incercati si voi pentru ca ambele variante au iesit foarte aromate si gustoase,si mai ales stim ce contin fata de carnatii cumparati din comert
Pofta mare!